Jak usunąć stronę na Facebooku i przywrócić ją w razie potrzeby?

Co to jest Facebook?

Dzisiaj Facebook jest największą siecią społecznościową na świecie. Korzysta z niego miliard zarejestrowanych użytkowników. Firma rozpoczęła działalność w 2004 roku. Założyciel - obecny prezes Facebooka Mark Zuckerberg. Początkowo tylko studenci Uniwersytetu Harvarda mieli dostęp do strony, a od września 2006 r. Strona na Facebooku stała się dostępna dla wszystkich. Pomimo faktu, że rejestracja na Facebooku jest całkowicie darmowa, na początku 2012 roku przychody firmy wyniosły 1 miliard 58 milionów dolarów. W 2011 r. Nakręcono film „Sieć społecznościowa” o historii powstania Facebooka. Film zdobył trzy Oscary.

Szkoda sieci społecznościowych dla ciała jednostki

Dla każdej normalnej osoby korzystanie z sieci społecznościowych jest nie tylko korzystne, ale także szkodliwe. „Surfowanie” w Internecie często pokrywa twoją potężną falę głową i tracisz poczucie czasu. Spędzając dni i noce w Internecie, najpierw ranisz siebie. Następnie czujesz się przytłoczony i zmęczony, a przyczyną tego był brak snu, niedożywienie i negatywny wpływ monitora komputerowego na twoje oczy. Czasami istnieje potrzeba „oczyszczenia” życia z niepotrzebnych rzeczy.

Jak tymczasowo usunąć stronę na Facebooku?

To pytanie wymaga czasu i uwagi z twojej strony. Proces usuwania strony z sieci społecznościowej „Facebook” jest dość prosty. Jak usunąć stronę na Facebooku? Przejdź do swojego konta. Na swojej stronie w prawym górnym rogu znajdziesz ikonę podobną do gwiazdki, kliknij ją i wybierz „Ustawienia konta”. Strona zostanie zaktualizowana, aw lewym górnym rogu znajdziesz element „Bezpieczeństwo” - kliknij na niego. Następnie otworzysz nową stronę o nazwie „Ustawienia bezpieczeństwa”. Po wylistowaniu wszystkich przedmiotów na samym końcu znajdziesz przycisk „Dezaktywuj konto”. Po kliknięciu „Dezaktywuj konto” zostaniesz zapytany, czy naprawdę chcesz dezaktywować swoją stronę, przypomnieć o swoich ulubionych znajomych i o tym, jak będą za tobą tęsknić. Całkiem niezły ruch strategiczny i psychologiczny. Następnie podajesz powód odejścia (wybierz z gotowej listy), wyjaśnisz powód bardziej szczegółowo, odmówisz otrzymywania wiadomości e-mail z Facebooka w przyszłości i kliknij „Potwierdź”. Wpisz swoje hasło i wyłącz Facebook. Jeśli w najbliższej przyszłości nadal będziesz się nudzić w sieci społecznościowej, masz możliwość przywrócenia konta (strony), ponieważ właśnie przeszedłeś dezaktywację strony.


Jak trwale usunąć stronę na Facebooku?

Korzystając z tej porady, trwale usuwasz swoje konto i nie będziesz mieć możliwości ich przywrócenia. Razem ze stroną usuwane są wszystkie dane, zdjęcia, wiadomości, nagrania, filmy itp. Jeśli nadal decydujesz się usunąć wpis we wspomnianej sieci społecznościowej, przejdź do swojej strony i kliknij link „Usuń stronę na Facebooku”. Otworzy się okno, w którym będziesz musiał kliknąć „Usuń moje konto”. Wpisz hasło i kliknij „OK”, a następnie potwierdź jego ostateczne usunięcie. Wszystko, twoja strona zostanie usunięta w ciągu 14 dni od daty akcji, więc masz szansę, jeśli chcesz, anulować usunięcie w tym czasie. Zaloguj się do swojego konta i anuluj usunięcie.

Mam nadzieję, że pytanie: „Jak usunąć stronę na Facebooku?” Nie będzie ci już przeszkadzać. Udanego usunięcia!